Mijn ontdekking

Herken jij dit gevoel? Je wil ontwikkelen en je weet niet goed hoe of waar je kan beginnen? Dit gevoel had ik vorig jaar. Wat ben ik toen gaan doen…

Ik ben de zoektocht naar mijn eigen “ik” begonnen. Ontwikkelen dat is wat ik wil. En soms heb ik dat extra handje nodig omdat het alleen even niet lukt.

Met dit in mijn gedachten ben ik met mijn coach Marijke* aan een heel mooi en bijzonder traject begonnen. We kijken en onderzoeken o.a. waar mijn energie op wegloopt en waar ik energie van krijg. Misschien denk je nu loopt er bij Boukje wel eens energie uit? Ja dat gebeurt ook bij mij. En van dat raak ik steeds meer bewust.

[Energie

Waar krijg ik energie meer van? De laatste sessie met Marijke hebben we het daarover gehad. Waar of wanneer ontstaat energie voor mij? Wat voel ik als mijn innerlijke ik heel blij is? Is dat energie voor mij? Met welke woorden of gevoelens omschrijf ik energie. Wat zijn de woorden die mij omschrijven, mijn kernwoorden.

Nu wil ik jou wat vragen. Met welke 4 woorden beschrijf jij mij? Je krijgt even tijd om daar overna te denken.

Deze vraag werd mij gesteld. Eerlijk ik moest er echt bij nadenken. Het zijn woorden die ik onbewust heel de dag door gebruik in mijn doen en laten. De woorden zijn wie ik ben. Toen ik die woorden heel bewust had uitgesproken. Was mijn eerste reactie ja natuurlijk en er verscheen een glimlach op mijn gezicht. Marijke vertelde ik gelijk deze woorden/gevoelens ik ze niet heel bewust wil gebruiken. Het voelt het voor mij niet meer echt. En ik wil echt Boukje zijn en door mijzelf verrast worden. Waarop Marijke zei; ” je kan jezelf nog meer verrassen en energie geven als je bewuster er mee omgaat”.

Bewust leven, is het mooiste cadeau dat je jezelf kan geven.

“lief leven”

Je gaat meer inzicht krijgen, je weet beter bij welke situatie je ze in kan zetten, beter grenzen stellen en meer energie krijgen. En belangrijker er gaat minder energie weglopen.

Ik dacht alleen maar jaaaaaaa dat wil ik. Marijke heeft mij een opdracht mee gegeven. Wat betekenen die bewuste woorden voor jou. Typ ze niet, schrijf ze vooral op, wat voel ik, wat zie ik, wat wil ik er mee en vooral wat gebeurt er met mij? Dit is nu zo’n kleine maand geleden en ik heb al heel wat geschreven. Het wordt steeds duidelijker maar ik ben er nog niet helemaal.

Toch wil ik dit met jullie delen. Mijn zoektocht naar mijn passie, mijn blije ik en mijn ontwikkeling.

verbinden, delen, persoonlijk, inspireren

Als ik blij wordt dan zoek ik de VERBINDING, wil ik DELEN en een beetje van Boukje PERSOONLIJK bij je achterlaten om je te INSPIREREN. En dat zo open mogelijk doen. Dan kom ik heel dichtbij wie ik ben en wil zijn. Ik laat jou dichtbij mij komen.

Dit zijn mijn woorden, dit ben ik en dit is waar het bij mij om gaat. Komen de woorden overeen met hoe jij mij ziet? Weer een stapje dichterbij waar ik wil zijn!!

*Mijn coach Marijke Blom, Hart-Werk

Share: