Magische zonsondergang op de top van de Ventoux

Na een rustige zaterdag en zondag waar we wat dorpjes hebben bezocht. Rijden we de laatste avond naar de top van de Mont Ventoux om de zonsondergang te gaan kijken. Een mooiere afsluiting kon ik niet bedenken…..

Met licht aankomen op de top en langzaam zien dat de nacht het overneemt van de dag. De kleuren in de lucht zijn magisch en zo mooi.

Zonsondergang

We lopen verder de top op en dan verschijnt er onder ons de kapel.  Na mijn live uitzending op Instagram besluit ik om er naar binnen te gaan. Daar staat een altaar met foto’s van mensen die er niet meer zijn. Mooie berichten aan en over de mensen zijn achtergelaten. Op dat moment komt een beetje de realisatie wat ik heb gedaan. Drie keer de Mont Ventoux op gefietst. Ik denk aan 12 jaar terug waar ik vandaan kom en wat ik overwonnen heb. De tranen rolde over mijn wangen. Ik voelde mij blij, trots, verdrietig, boos en rijk in één keer. Het gaf mij een vrij gevoel dat de tranen zo over mijn wangen rolden. Eenmaal buiten is het al wat donkerder maar zo mooi.

De tranen rolde over mijn wangen. Ik voelde mij blij, trots, verdrietig, boos en rijk in één keer. Het gaf mij een vrij gevoel dat de tranen zo over mijn wangen rolden.

De kleuren in de lucht veranderde per minuut en het werd stiller en kouder. Nadat we een beetje afgedaald waren van de top lopen we nu terug naar boven. Aan het begin van de avond heb ik voor iedere keer dat ik de top behaald heb een steen op stenen gelegd. Iedere steen staat voor mij voor iemand aan wie ik mijn klimmen heb opgedragen. Voor hen wilde ik zo afzien om ze laten weten dat ze er niet alleen voor staan. De hele dag stond in het teken van mijzelf. Terug op weg naar de top raap ik 3 stenen op die voor mij de vorm hebben van een hart.  Deze stenen staan voor mij in het teken van die dag 3 x Mont Ventoux. Mijn weg die ik heb bewandeld en die ik nog steeds bewandel.

Ik geniet van iedere minuut daarboven op de top. Dit was mijn cadeau na mijn prestatie.. mooier had niet gekund. Herinneringen in mijn hart opgeslagen en ik kom hier zeker nog een keer terug!!

 

Share: