Een terugblik op de eerste BiBoXperience ride

Het is al weer een maand geleden toch wil ik met jullie terug kijken naar de eerste BiBoXperience ride van Bianca en mij. Deze was op zondag 31 maart.

Alle (@) zijn instagram namen

BiBoXperience

Het idee voor een social ride is ontstaan op een treurige zomer vrijdagmiddag, op dezelfde dag waar BiBoXperience is ontstaan. Hoe wat en waarom Bianca en ik dat bedacht hebben. Daarover een volgende keer meer. Nu wil ik jullie meenemen naar het weekend van 30 en 31 maart en de maanden daarvoor. De datum voor de social ride werd geprikt op diezelfde treurige zomer vrijdagmiddag. We hebben eerst de fietskalender gecheckt. Wanneer welke tochten op welk moment worden gefietst. Het werd 31 maart 2019 en we hoopte op lekker fietsweer. Meer kan je niet wensen voor eind maart.

Instagram BiboXperience aankondiging socialride

Eerst hebben we een instagramaccount @Biboxperience aangemaakt. Met dit account delen we alle leuke momenten die Bianca en ik mee maken.De eerst volgende stap was de aankondiging van onze eerste socialride. Dit was echt spannend, hahahaha ja echt. In het ergste geval zouden we samen gaan fietsen. Na een paar keer de oproep hebben gedaan kwamen de eerste vragen binnen. Waar willen gaan fietsen, hoe hard, met hoeveel en waar kan ik mij aanmelden. Goede vraag waar. Bianca zei die rit van vorig jaar met het HWDP die vond ik heel leuk. Check, de route hadden we nog.

Vraag vanuit Londen

Toen ineens een paar weken later een vraag uit Londen kwam of iedereen die mee wilde fietsen mee kon. Tuurlijk zeiden wij je bent van harte welkom. En zo kregen we een paar dagen een antwoord van Merv (@merv.charles1970) dat hij ging uitzoeken of hij kon komen en een ticket kon boeken. Hoe cool is dat. Ondertussen hebben we gevraagd of er eventueel interesse was om mee te fietsen. En insta vrienden melden zich aan. Ik kan je vertellen dat voelt heel fijn.

Nieuwjaarskoffie

Tuurlijk leuk kom gezellig langs in januari

Ondertussen hadden we ook bedacht om een nieuwjaarskoffie te gaan organiseren. Bianca legde contact met Cyclostyle (@cyclostyle) in Moordrecht. Een super enthousiaste reactie kregen wij terug. Tuurlijk leuk kom gezellig langs in januari. In Januari hebben we een gezellige nieuwjaarskoffie gehouden met vrienden van BiBoXperience. Sommige van ons hebben nog een korte rit gereden.

Sevilla en Allblack.cc

In december ging ik een weekend met oud collega’s naar Sevilla. Daar heb  Pako (@pakoreq) van @allblack.cc ontmoet. We hebben toen zoveel gekletst en besproken. We hebben het gehad over Allblack.cc en over de eerste socialride van ons. Pako vertelde hoe leuk het hem zou lijken om met ons mee te fietsen. Hij beloofde mij zijn best te doen om te komen. Na deze afspraak ik Bianca gebeld en zei, Pako gaat proberen te komen eind maart. Nee joh zei Bianca eerst en daarna dat zou heel gaaf zijn. We wachten rustig af.

Februari

En ineens is het dan begin februari en gaat alles vorm krijgen. De definitieve uitvraag gedaan wie er mee wil fietsen met ons. Leuk om alle reacties te lezen, Londen en Spanje bevestigen dat ze komen. Fietsen regelen… fietsen regelen mt 50 en mt 54 dat werd nog spannend. Gelukkig zei Steph (@stefitcycle_blackpearl) dat ze een extra fiets mee kon nemen. Nu die mt 54 nog. Ik vond een mooie Bianchi mt 53. Vlieg-, treintickets en hotels werden geboekt. Van een chatgroep op instagram werd er een Whatsapp groepp aangemaakt.

Er kwamen mensen bij en er vielen mensen af. Door privé omstandigheden kon Steph niet mee fietsen. Toen moest er nog een kleine fiets worden gevonden. het netwerk werd ingeschakeld en gevonden. De startlocatie Natuurlandschapcentrum Numansdorp gaat voor ons speciaal een uurtje open.

Het restaurant Beneden Sas was gereserveerd. Wij zijn er klaar voor. En wat heb ik er samen met Bianca naar uit gekeken.

Zaterdag 30 maart

Op Zaterdag hebben Bianca en ik met Pako, Francis en Merv sightseeing Rotterdam gedaan. Die dag heb ik echt een paar keer om mij heen gekeken en gedacht hoe bijzonder is dit. En hoe zou het morgen zijn.

Zondag 31 maart

De zondag was daar, zaterdag was het heerlijk fietsweer en zondag, ja toen was het echt Hollands weer. Grijs bewolkt en heel veel wind. Iedereen kwam een voor een binnendruppelen. Een hallo, hello en een knuffel links en rechts. Sommige van ons kennen elkaar al buiten Instagram om, sommige kennen we alleen van Instagram. Het maakt niet uit het voelt alsof je elkaar al heel lang kent. Toen iedereen er was zijn we na het welkomswoordje vertrokken. We gingen 80 km fietsen met en tegen de wind met een groep mooie mensen. Mooie gesprekken hebben er plaats gevonden, grapjes gemaakt. Lekker gegeten en een drankje achteraf.

Geliefd voelen voelt……

Wauw wat heb ik en wat hebben wij genoten van deze dag. Dit smaakt naar meer om dit vaker te gaan doen. Dan neem ik je nog even mee naar de maandag, ik had een kater gevoel en had niet gedronken. Dat waar ik zo naar uit gekeken had was ineens voorbij. Iedereen naar huis, dagje Amsterdam en dan naar huis en de rest die was weer aan het werk. Het is een mooie herinnering aan een mooie dag.

Wie hebben er mee gefietst:

Pako (Pakoreq) Lizanne (lizzie961) Franchis (francis_cantos) Izabella (izabela4205) Merv (merv.charles1970) Arlene (Iamlou1983) John (jeetee14) Daniël (stunnenberg) Guy (velo_athletic) Edwin Alex (alextopsom) Jos Ricardo (ricardoleenderts) Simon (smon86)

Dit smaakt naar meer. In Juni gaan Bianca en ik weer samen op vakantie naar Oostenrijk en Italië. Daar gaan wij nadenken over de volgende stappen met @BiBoXperience. Wordt vervolgt….


Share: