De weg naar de Mont Ventoux

Hoe train ik een jaar lang naar het hoogte punt van het jaar en zorg ik er voor dat ik het leuk blijven vinden?
Vriendjes met je fiets blijven. In mijn geval mijn Bianchi Intenso. En in de wintermaanden stap ik mijn Scott MTB.

Zwift
De ontdekking van afgelopen winter voor mij was Zwift. Wat vind ik er zo leuk aan, je kan makkelijk een trainingsschema volgen, jezelf voortgang testen, alleen rondjes rijden, meedoen aan online races of gezellig online samen met vrienden fietsen waar ook ter wereld. Tijdens de winter van 2017/2018 hebben ik zelfs met vrienden in een woonkamer een Zwift sessie gedaan. Het is makkelijk. Je kruipt waar ook in huis op de fiets zorgt dat je fietstrainer praat met Zwift en off you go.

MTB op zondagmorgen
Sinds het afgelopen jaar fiets ik op de zondagmorgen MTB-tochten door de bossen van het grensgebied West-Brabant. Om in de wintermaanden ook een beetje buiten te blijven fietsen. Vind ik de combinatie van de kou en proberen te crossen door de bossen geweldig. Met de vrieskou op je fietsstappen en na een tijdje voelen dat je koude handen en tenen langzaam warm worden. Belangrijk is dan goede schoenen en overschoenen. Dat scheelt heel veel. Maar het bos is zo mooi op de vroege zondagmorgen. Ik ben niet een dare devil in het bos. Ooit eens op een boomstam gevallen en mijn ribben gekneusd. Daardoor rij ik niet helemaal angstvrij, ik probeer optimaal genieten. En voor mij hoort een keer afstappen erbij.

Met de vrieskou op je fietsstappen en na een tijdje voelen dat je koude handen en tenen langzaam warm worden.

Bianchi Intenso, Bianchi Lover that’s me
Vanaf het moment het weer goed genoeg is stap ik op de racefiets om mijn wegkilometers buiten te maken. Dit jaar was het de eerste keer dat ik merkte dat ik de winter echt goed door had gefietst. Ik had het gevoel dat ik niet opnieuw hoefde te beginnen. De eerste ritten op mijn Bianchi Intenso buiten? Het voelt net als verliefd zijn. Zo blij zijn om weer op je racefiets te kunnen fietsen.

Fietsen met vrienden

Fietsplannen
Dan is het ergens in maart en worden de eerste ideeën geboren voor fietstochten, fietsweekendjes en fietsvakanties voor deze zomer. Zo heb ik dit jaar verschillende georganiseerde fietstochten gereden. Trainingen met het Hoeksche Waard Dames Peloton een hele leuke tocht met de fatbike op het strand. Veel fietsen met vrienden en vriendinnen. Dit jaar heb ik als extra training langs de Moezel, op Mallorca, in de Dolomieten en bij de Stelvio gefietst.

Lees in mijn fietsavonturen wat ik daar allemaal beleef.

Share: