De laatste test in Zuid Limburg

Na 3, 5 uur rijden kwamen we in Sibbe bij het Farmhouse van Iris en Simon aan. Hier gingen we de komende 2 nachten slapen om 2 dagen nog wat klimkilometers in de benen te trappen.

Zaterdag
Op zaterdag heb ik samen met vrienden de #guyinstaride gefietst. Het waren 97,3 kilometers met 1216 hoogtemeters in 4 uur en 9 minuten. Vandaag heb veel aan het elastiek gehangen. Ik vind het soms lastig dat ik met het klimmen niet zo snel ben en anderen daarmee ophoud. Gelukkig vinden mijn vrienden dat niet erg en laat iemand zich soms afzakken om samen met mij te klimmen. Het voordeel: je hebt hele mooie foto’s wanneer iemand anders de tijd heeft om deze te maken. Het is een mooie gezellige dag met vrienden geworden.

Zondag
Zondag zijn we met een kleiner clubje vrienden gaan fietsen. Een vriendin was speciaal naar Limburg gereden om met ons te fietsen.De route die we hebben gefietst was de kleine Marmotte. Met allemaal mooi klimmetjes erin. De route in de Garmin gezet, route starten en gaan. Garmin strubbelt de laatste tijd wat tegen. Als ik de route ga volgen stuurt hij mij om de zoveel meter weer terug. Thuis eerst mijn instellingen na kijken want ik wordt er gek van. Gelukkig ben ik soms wat eigenwijs en fiets gewoon door en volg gewoon het lijntje op mijn scherm… Zo komen wij al die mooie klimmetjes gewoon tegen. Zoals normaal lekker koud de Cauberg op daarna kwamen we op onze tocht de volgende klimmen tegen Loorberg, Camerig, Kruisberg, Eyserbosweg en de overheerlijke Dodeman. En de Keuteberg mochten we deze keer afdalen. Deze heerlijke rit hebben we afgesloten met een drankje en veel wespen. De lunch was een goede en gezellige afsluiter van een weekend wat voelde als een mini vakantie.

Met dit weekend in de benen is het nu echt aftellen naar de Mont Ventoux.

Share: