De dagen voor de Mont Ventoux

Dinsdagochtend 28 Augustus heb ik van de fysiotherapeut toestemming gekregen om met mijn geblesseerde enkel de Mont Ventoux in ieder geval 1 x te fietsen. Had ik jullie al verteld dat ik ook eigenwijs kan zijn. Tegen de fysio gezegd ik luister goed naar mijn enkel. Ik begin met 1 beklimming en als 3 x lukt is dat mijn doel. De fysio moet lachen en zegt zo ken ik je weer.

Woensdag 29 augustus

Ergens vroeg in de morgen zo rond 4 uur hoor ik ergens de wekker gaan. Eerst denk eerst nee niet nu. Snel daarna denk ik jawel vandaag gaan we naar de Mont Ventoux!! De auto ingepakt, de fietsen erop en gaan. De hele reis gaat vlotjes en wat kan je blij zijn met een tol-badge voor Frankrijk, piep en we rijden door. Dwars door Lyon op naar het zuiden. Afslagen langs de snelweg die herinneringen met zich mee brengen. En dan zien we een bord met Mont Ventoux met een pijl naar links.

Ik kijk naar links een daar ligt mijn fiets geliefde. Wat heb ik je gemist en wat ben je hoog. dat laatste was ik even vergeten

Van de snelweg af en richting ons huisje van Julien in Hameau Les Baux (Bedoin). Als snel rijden we over de kronkelweg rondom de Mont Ventoux. We stoppen bij een heel klein gehucht een bijzonder klein Frans dorpje. Ik word er gelijk heel blij van. Het huis ziet er mooi en verzorgd uit. en voelt goed aan. Een goede uitvalsbasis voor de volgende dagen die komen gaan..

We ontdekken in de avond Bedoin en eten wat. Ruth vraagt of het goed is dat hij donderdagmiddag komt i.p.v. vrijdag. Ik denk alleen maar heel graag ik ga je nodig hebben vrijdag. Ik zeg hem dat en gezellig dat je eerder komt.

Donderdag 30 augustus

Na een heerlijke nacht slapen stap ik vandaag na mijn valpartij weer op de fiets. Kijken hoe het voelt. De route is 47km vanuit Malaucène, ervaring dat worden iets meer kilometers. Wat een mooie omgeving. Op de col de la Madeleine een sticker moment voor Stuurmtbrace, Bellocyclist en Achterlampje.nl. Ik was mij nooit zo bewust van stickers en fietsen. Geloof mij, nu ben ik mij bewust van de stickers. We hebben een mooie route gefietst langs mooie dorpjes zoals Suzette, Lafare, La Roque-Alric, Caromb, Saint-Piere-de-Vassols en Bedoin. Een ritje om mijn enkel te testen. Wat een mooie omgeving mijn ogen uitgekeken. Ik was even vergeten dat het zo mooi was. Met het klimmen trekt mijn enkel een beetje en met het dalen voelt hij wat instabiel. Morgen toch het extra sokje om. Geen pijn in mijn enkel de pijn die ik voel is de steek van een beest in m’n lies.

Mijn benen

De beentjes voelen goed. Edwin en ik zitten aan de thee en bespreken de rit. Het gevoel is goed en dan komt er een lachend gezicht om de hoek. Ruth is er en wat fijn om hem weer te zien. Einde van het middag komen we met team Mont Ventiel bij elkaar, laatste spullen uitwisselen en afspraken maken. Wie gaat er morgen wat fietsen, vanuit waar en hoeveel Uiteindelijk besluit Werner om morgenochtend om 5 uur met Edwin en mij te starten vanuit Bedoin.
Met z’n 3en gaan wij proberen 3 keer de Mont Ventoux op te fietsen. De andere teamgenoten fietsen de officiële klim voor “Groot Verzet Tegen Kanker” vanuit Sault te fietsen. Deze klim fietsen wij met het hele team samen vanuit Sault. Vandaar onze vroege start vanuit Bedoin de volgende morgen.

Hij (Ruth) zegt ik blijf bij jouw tot aan de top.

In de avond met Ruth de laatste dingen besproken. Waar spreken wij af en vanaf waar rijdt hij met ons mee. Wat ik hem vraag of hij de laatste klim bij mij wil blijven met de auto, zijn nieuwe auto. Hij (Ruth) zegt ik blijf bij jouw tot aan de top. Ik lach en zeg dat gaan we nog zien.

Tijd om te gaan slapen de wekker staat op 3.30 uur. De pannenkoeken zijn klaar en ik ben klaar om te slapen. Onrustig val ik in slaap met wat ik weet wat ik wil doen morgen. Mijn doel 3 x de Mont Ventoux op te fietsen.

Share: