Team Mont Ventiel voor Groot Verzet tegen Kanker, tweede klim – Sault

 We verzamelen allemaal op een pleintje in Sault voor de start van Groot Verzet tegen Kanker. Iedereen in het tenue van de organisatie behalve wij het team Mont Ventiel. Wij rijden in onze Parentini tenue met al onze sponsoren erop. Wij hebben dit samen besloten bedrijven sponsoren ons niet voor niets…….Eerst het officiële gedeelte en dan wordt er in groepen gestart. Mensen applaudisseren en joelen ons de berg op. Daar komen ze weer de tranen (ook nu ik dit schrijf) ik denk aan mensen in mijn omgeving die dit zo hard nodig hebben. Voor hen wil ik vandaag zo  afzien en voor mijzelf. En op dit moment bedenk ik mij weer waar ik vandaan kom. We vertrekken gezamenlijk als team, Roelof en Elwin knijpen er snel tussenuit dit is voor hun de klim van de dag. Zij willen een mooie tijd neerzetten en geef ze eens ongelijk. Daniel fietst op zijn eigen tempo naar boven wij wisselen af en toe van plek. Edwin, Werner en ik besluiten niet op volle kracht naar boven te gaan. Na deze klim wacht ons Malaucène nog.

Respect en wat gaaf zijn de woorden die ik het meeste hoor.

Bij de eerste verzorgingspost zien we elkaar op Roelof en Elwin na. Volgende stop Chalet Reynard en ondertussen hoor je mooie en verdrietige gesprekken en verhalen. Mensen vragen ook aan mij waarom doe je mee? Ik vertel mijn verhaal en dat het mijn tweede klim is en ik ook nog voor de derde klim wil gaan. Respect en wat gaaf zijn de woorden die ik het meeste hoor.
Ondertussen vraag ik mij af waarom ik dit 8 en 7 jaar terug een zware klim vond. Was het dat ik 20 kilo zwaarder woog en net aan het fietsen was. Of na alles ik er mentaal ngo niet klaar was voor dit werk. Een van mijn mooiste foto´s van de dag komt als ik richting Chalet Reynard fiets. Ik zie Ruth staan met zijn lens en krijg gelijk een spontane glimlach. Even wat eten en fijn om Ruth weer te zien.

Tweede keer het maanlandschap

Samen met Edwin en Werner stappen we op voor het tweede gedeelte.. De mannen fietsen weer snel bij mij weg. Geef niet ik fiets mijn eigen avontuur vandaag op naar de tweede keer de top. Poehee zoveel drukker als vanmorgen. Ruth rijdt met z’n Skoda en Nijntje mij voorbij balt zijn vuist uit het raam. Daniel haalt mij in.. ik geniet nu nog van alles en iedereen om mij heen. Vraag aan andere deelnemers hoe het met ze gaat. Nu kan ik nog praten. Later zie ik Ruth staan en foto´s maken ik zie dat Daniel even is gestopt. Ruth geeft mij 2 snoepjes zonder plastic, mmmmm lekker. Daar is mijn opgeef bocht weer en ik denk vandaag lekker niet en dat is bijna 2.

Dan wordt het zwaarder de wind wordt krachtiger en sommige stukken lekker wind tegen. Een groepje dames rijden achter mij met een lekker muziekje ik kan mijn tred iets verhogen. Later op de dag zie ik op de foto`s dat ik hier al aan het afzien ben. Geef niet ik zie de top en hoor een hoop geroezemoes van de top. Het laatste steile stukje en dan  draait de weg naar de top.

En dat gebeurd er dit…….een hele hoop mensen die mij heel hard toejuichen voordeel van een bordje op je fiets. Boukje Boukje Boukje Boukje het gaat maar door. Stiekem voel ik mij een beetje een prof. De tweede keer top is binnen. Snel een selfie bij het bord, een stempel halen, een cola drinken. En mij klaar maken voor de afdaling. Ondertussen ziet Rianne mij de vrouw van Werner, Roelof en Elwin komen blij aangelopen mooi gereden Boukje. Ik praat nog wat met een andere deelnemer eet een heerlijk Primal reep.

een hele hoop mensen die mij heel hard toejuichen voordeel van een bordje op je fiets. Boukje Boukje Boukje Boukje het gaat maar door.

En dan komt Daniel binnen wauw hij heeft het geflikt en ploft op de grond. Mijn cola blikje nog voor 2/3 vol. Ik vraag hem wil je… ja zet hij. Nog snel een slok en geef hem dan aan hem. Brrrrr wat een wind en best fris. Ik zeg iedereen gedag stap op de fiets voor de afdaling naar Malaucene. Het eerste stuk is met veel windvlagen goed opletten en heerlijk dalen.

Wauw wat een mooie afdaling is dit. Mooi bochten, mooie uitzichten uhhhhh bordjes 12% meerdere. Nu vind ik dat nog leuk. Vind ik dat straks ook nog leuk. Eerst naar beneden, goed eten kijken hoe ik mij dan voel en besluiten of ik nog een keer ga. Er plopt gelijk een stemmetje in mijn hoofd hahahaha je gaat het gewoon proberen en zeker doen van de Ven.

Share: